www.moody.ahlamontada.com
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
www.moody.ahlamontada.com
منتدى كلاسيكى
www.moody.ahlamontada.com
::
المطبخ العربي
::
المطبخ المصرى
الفتة بالخل والثوووووم
كاتب الموضوع
رسالة
Admin
Admin
عدد الرسائل
:
140
العمر
:
32
تاريخ التسجيل :
03/08/2007
موضوع: الفتة بالخل والثوووووم
الأحد سبتمبر 09, 2007 8:15 am
اعزائى و اصدقائى اعضاء وعضوات منتدانا الحبيب
اقد لكم اليوم موسوعة المطبخ المصرى
وهو موضوع ساقدم فية اشهر واحلى الاكلات المصرية المعروفة
وسيكون الموضوع متجدد
ونبدا اليوم مع مجموعة كبيرة من اشهر واحلى اكلات المصرية
الفتة بالخل والثوووووم
المقادير علي حسب عدد الافراد الذي يتفضلوا علي الغذاء لحم بالعظم ارز عيش (خبر محمص بالفرن)
صلصه طماطم 1 حبه طماطم 2فص ثوم مدقوق ناعم 1 ملعقه خل 2 بصل 2ملعقه سمنه
الطريقه نضع اللحم في حله علي النار مع حب الهيل وبصله صغيره ورشه فلفل اسود وتترك علي النار حتي النضج
ثم نقوم بتسويه الارز الابيض ثم في حله اخري نقطع البصل قطع صغيره ونحمر في السمن ونقشر حبه الطماطم ونضيفها
الي البصل ونحمره شويه مع بعض تم نضيف اليهم علبه الصلصه ونتركها تتسبك علي النار ثم ناخذ شويه في حله صغيره
من الصلصه بعد النضج ونضيف اليهم مقدار 3 اكواب من الشوربه بتاعه اللحم بعد ان تكون استوت وضبط الملح والتوابل
عليها حسب الرغبه
ثم نقطع الخبز بعد ان نكون حمصنه فب الفرن واصبح لونه ذهبيا
اخضري طبق غويط او صنيه بايركس علي حسب ما تحبي تقدمي الفته
ضعي الخبر في الصنبه اوالطبق الكبير وصبي عليهم الصلصه المضاف اليها الشوربه ثم ضعي طبقه من الارز الابيض ثم
ضعي طبقه من الصلصه المسبكه علي وجه الارز ثم قومي بتشويح اللحمه تشويحه خفيفه ( تحمير خفيف ممكن في نفس
الحله التي تمت عمليه تسوبه اللحمه فيه بدون ان تضيف اي ماده دهنيه فقد ضيفي فلفل اسود ناعم وملح حسب الرغبه ثم
قومي بتوزيع اللحمه في الصنبه واسكوبي باقي الصلصه المسبكه ثم في مقلي ضغيره قومي نتحمير الثوم وعند ما
يحمر ضيفي اليه ملعقه الخل ثم ضيفي اليها شويه من الشوربه او الصلصه مقدار 3 ملاعق ثم ضفيهم الي الصنيه علي الوجه
مع مراعاه ان تقومي بتوزيعهم علي كل الصنيه
توكل ساخن
أعجبني
لم يعجبني
الفتة بالخل والثوووووم
صفحة
1
من اصل
1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع
الرد على المواضيع في هذا المنتدى
www.moody.ahlamontada.com
::
المطبخ العربي
::
المطبخ المصرى
www.moody.ahlamontada.com
::
المطبخ العربي
::
المطبخ المصرى
انتقل الى:
اختر منتدى
|
|--المنتدىالعام
|--المنتديات الاسلاميه
| |--المنتدى الاسلامى العام
|
|--منتدي المراه
| |--قسم الازياء والموضه
| |--منتدى الوصفات المجربه
| |--اسرار للبنات
|
|--منتدى الكورشيه والتريكو
|--المطبخ العربي
| |--المطبخ المصرى
| |--اكلات بحريه
|
|--منتدى النكت والترفيه
|--منتدى المصارعه
|--منتدى الكوره
| |--منتدى الكوره المصريه
| |--منتدى الكوره العربيه
| |--منتدى الكوره العالميه
|
|--منتدى السنيما والافلام
| |--منتدى الافلام العربى
| |--منتدى الافلام الاجنبى
| |--منتدى المسلسلات
|
|--منتدى الاغانى وكلمات الاغانى
| |--منتدى الاغانى العربى
| |--منتدى الاغانى الاجنبى
| |--منتدى الكليبات
|
|--منتدى الغرائب والعجائب
|--منتدى القصص والروايات
|--منتدى المشاكل والفضفضه
|--منتدى الصحه والنفس
|--منتدى صور الفنانين
|--منتدى صور السيارات
|--منتدى الا براج
|--منتدى الالعاب